Født 6. april 1913 i Recklinghausen 
Tyskland

Døde: 20. april 2008  i Oslo

 

Requiem 25. april 2008
i kapellet i
St. Josephsøstrenes Hjem

deretter begravelse på
Grefsen kirkegård

 

Jeg vil juble og lovsynge 
for Herren!

 

 

 

 

Sr. Lydia Schnabel
     in memoriam

 

 

 

 

 

Søster Lydia ble født den 6.april 1913 i Recklinghausen i Tyskland. Hun ble postulant hos St. Josephsøstrene i Albachten ved Münster. Sitt novisiat hadde hun på Vår Frue Villa, Oslo og avla sine evige løfter den 15. august 1940.

Hun ble utdannet som sykepleier og arbeidet på forskjellige sykehus:  på Vor Frue Hospital Oslo 1944-1948, St. Josephs Hospital i Kristiansand 1956-1967, og i Porsgrunn  1940-43 og 1974-79 , på barneavdeling på St. Josephs hospital i Drammen 1948-1956  og 1979-81  og 1981-1986 flyttet Sr. Lydia  til  en liten kommunitet i Møllevannsveien/Kristiansand.  I 1986 kom  Sr. Lydia  til St. Josephsøstrenes hjem på Grefsen .

 

Alle som møtte Sr. Lydia kom i godt humør. Hun var en gledespreder og var meget sosial , både barn, unge og gamle trivdes i hennes selskap.

Hun var avholdt av sine medarbeidere og også blant sine medsøstre i de forskjellige kommunitetene. Hun var alltid kjapp i sine replikker og de var treffende,  men aldri sårende.  Våre yngre søstre oppsøkte henne når hverdagen av og til var litt grå..

Sr. Lydia elsket klassisk musikk og sang. Hennes sangstemme og sikkerheten i å finne den rette tonen beholdt hun frem til sin død.

 

Sr. Lydia var et varmt, ja et inderlig godt menneske.

Hun hadde en sterk tro og en stor tillit at Gud vil ordne tingene. Den daglige hellige messe og å synge tidebønner og trofastheten i bønn og felleslivet  ga henne styrke i  hverdagen.  Jeg tror ikke bare mennesker, men også Gud må ha hatt sin glede i henne.

Både medsøstre og alle våre ansatte savner henne dypt.

Hun døde av hjertesvikt. Dagen før hadde hun fått sykesalvingen, hvor hun var helt bevisst med.

Hun gledet seg til å møte sin Herre, Jesus Kristus,  ham som hun hadde viet  hele sitt liv  til.

Måtte hun hvile i Guds kjærlighet og glede!  

 

Vi anbefaler vår kjære avdøde søster Lydia til deres forbønn.

 

St. Josephsøstrene