Søster Agathe Liebrand feiret sitt
50 års ordensjubileum

tirsdag 15. mai med festmesse ved biskop Bernt Eidsvig på St. Josephsøstrenes Hjem på Grefsen.

Søster Agathe Liebrand er født den 19. Juni 1932 i Bocholt i Tyskland. 21 år gammel begynte hun som postulant hos St. Josephsøstrene i Albachten/Mûnster. Hun avla sine årlige løfter i 1957 på St. Joseph Institutt i Oslo og sine evige løfter den 15.8.1962

Sr. Agathe var dameskredder før hun inntrådte. Etter sin kloster grunnutdannelse tok hun i 1972 videreutdannelse som barnevernspedagog. I 1978 tok hun en teologisk videreut- danning i München. I 1983 deltok hun i et Engelsk kurs i Dublin.

I mange år var hun håndarbeidslærer på St. Sunniva skole. Hun arbeidet på barnehjemmet på Vor Frue Villa, var styrer for fritidshjemmet på St. Sunniva skole, arbeidet i Fransiskushjelpen og var engasjert i menigheten i Porsgrunn. I 2004 kom hun til St. Josephsøstrenes Hjem på Grefsen, hvor hun er en solid og trygg støtte i kommuniteten. Siden hun har talenter på mange forskjellige områder og er alltid tjenestevillig, er hun godt å ha i et stort fellesskap.

Innenfor kongregasjonen har hun hatt flere tillitsverv som novisiatsleder, junioratsleder og priorinne.

Søster Agathe er en stillferdig person, men likevel veldig lett å komme i kontakt med. Folk husker henne med sine veloverveide ord og kommentarer. Hun er ikke et menneske av mange store ord, men hun handler. Hun lever St. Josephsøstrenes spiritualitet, det hun sier, praktiserer hun. Hun er et menneske som er dypt forankret i sin tro og sitt kall som hun gjerne deler med andre.

Hun er meget avholdt både blant folk og blant sine egne medsøstre. Sr. Agathe er et fredfullt menneske, men også full av humør og glede. Hun gir den andre personen plass til å være slik den er og godtar personen. Hun hjelper personen til å føle seg fri og det er en hjelp til vekst og utvikling. Vi gleder oss til å feire Sr. Agathes 50 års ordensjubileum sammen med hennes slektninger den 15. mai 2007 .

Vi har festmesse kl. 11.00 hvor biskop Bernt er hovedcelebrant. Etter den høytidelige messen er det mottagelse i søstrenes dagligstue på Grefsen.

Alle er hjertelig velkommen!