Sr. Katharina Benkhoff født 17. desember 1928 inntrådte som postulant hos St. Josephsøstrene i Albachten / Münster i 1953. Fra 1954-56 var hun i novisiat på St. Josephs Institutt, Oslo. Hun avla sine årlige løfter 12. juli 1956 og sine evige løfter den 15. august 1959. Hun ble utdannet som sykepleier i 1956-59 og fra 1956-73 virket hun som sykepleier på Vor Frue Hospital, Oslo. I 1973 kom hun til St. Josephs Hospital, Porsgrunn, og var der frem til 1980. Da flyttet hun til St. Josephs Hospital i Halden for bare tre måneder, fordi hun deltok i et videregående teologisk kurs og fornyelses år i München.

1981 kom hun til St. Josephs Hospital i Fredrikstad. I 1983 flyttet hun til Halden og 1986 til Vor Frue Villa, Oslo. Fra 1987-93 var hun i Albachten i Tyskland og ledet husholdningen der. Hun var aktiv med i sangkoret og i andre grupper i menigheten. 1993 kom hun som sykepleier til Grefsen og tok aktiv del i kommunitetens oppgaver. Hun fikk siden ansvar for gjesteavdelingen.

Sr. Katharina er et menneske som har energi og følger med på det som foregår rundt henne. Hun er meget observant og ser med engang hvor det trengs en hjelpende hånd. Sr. Katharina er meget dyktig og nøyaktig i alt hun gjør, dessuten er hun allsidig og tjenestevillig. Hun har et lyst sinn og kan se stort på tingene. I sin fritid liker hun å være ute i Guds natur. Planter og blomster trives hos henne. Frisk luft og ut i naturen er det beste hun vet. Men hun utnytter også da tiden og man ser henne ofte med en rosenkrans gående i vår fine hage på Grefsen.

Sr. Katharina sa at hennes indre liv fikk en ny dybde med de individuelle 10 dagers retretter, som alle søstre i vår provins hvert år har deltatt i siden 1977. Hun kan se Guds storhet i erfaringene i hverdagen og i sine lidelser mister hun ikke så lett motet. Hun og også vi ser tilbake på 50 års klosterliv med en stor takknemlighet. "Lovpris vår Gud i evighet og takk ham for hans nåde ... fra Ham oss skiller ingen makt, nei evig, evig er hans pakt, la ham alene råde." Ut av denne troen lever hun.