Sr. Beate Grevenkamp ble født den 24. januar 1951 i Damme i Oldenburg/Tyskland. Hun begynte sitt postulat 1978 på Venåsveien i Oslo. Sitt novisiat hadde hun på vår Frue Villa, Ullernchaussèen og hun avla sine første løfter den 15. august 1981 og sine evige løfter 15. august 1986 i St. Josephs Kapell, Oslo.

Sr. Beate hadde i flere år virket som organist i sin menighet. Før hun kom til Norge hadde hun en utdanning som diplom sosialpedagog. Hun arbeidet som ungdomsreferent i Katholische Jugend Hamburg og lærte Kirken i Norge å kjenne gjennom de skandinaviske ledertreningskurs for ungdommer i Hamburg/Reinbeck. Det falt nokså naturlig at hun fortsatte å arbeide som ungdomsassistent i OKB og Oslo fra 1981-87. I perioden 1987-2001 var hun menighetsassistent i St. Hallvard. I den tiden (1991-94) tok hun en videreutdannelse i USA. 

 

Flere pastoral kliniske kurs ga henne kompetanse som sykehus kapellan. Etter det studerte hun teologi og ble utdannet som åndelig veileder hos Jesuittene i Boston. I 2001 ble hun leder for St. Joseph retrettsenter og hennes hovedoppgave er å lede retretter og har åndelig veiledning også utenom retretter.

Sr. Beate er kjent for sin dyktighet, klokskap, viten og sindighet. Hun er realistisk, flink til å få oversikt og en god organisator. også menneskelig har hun fine egenskaper og er ansett som en god åndelig veileder. Hun er meget diskret, og i første omgang heller litt tilbakeholden. Men får hun kontakt, så er den god og på et dypt plan. Hun er en trofast venn over mange år.

Sr. Beate har vært en stor ressurs både for ungdomsarbeidet med ledertreningskurs og for menighetsarbeidet, særlig i St. Hallvard menighet som medarbeider i det pastorale team.

Blant sine egne medsøstre er Sr. Beate ansett som kjærlig og oppmerksom. I flere omganger var hun provins rådsøster og er også kjent i vår kongregasjon fra internasjonale møter.

Da Sr. Beate for 4 måneder siden fikk diagnosen kreft, viste  hun en indre styrke i troen og hun, som så mange andre, kjemper modig for å holde motet oppe og er åpen for at Guds vilje må skje. Hun føler seg båret av Gud som har kalt henne og sagt sitt Ja til henne. Velvitende om at Gud er trofast kan vi legge fremtiden trygt i Guds gode hånd. Sammen med Sr. Beate takker vi Gud for alle hans nådegaver han gir oss hver dag.