Sr. Tarcisia Bornemann er født den 1. februar 1913. Hun kom som postulant til St. Josephsøstrene i Albachten / Münster i 1933. I 1934 begynte hun sitt novisiat på Vor Frue Villa, Oslo, og avla sine første løfter 15. august 1936 og evige løfter 15. august 1939 på St. Josephs Institutt. Før hun inntrådte var hun utdannet syerske og hadde forskjellige kurs i husstell. Hun ble utdannet sykepleier 1940 og fikk et videregående kurs i røntgen 1959. Hun var røntgensykepleier fra 1937 - 1972 på St. Joseph Hospital i Fredrikstad. Fra 1972-1979 var hun røntgensykepleier på Vor Frue Hospital i Oslo og ble senere også priorinne for søstrene der. 1979 kom hun til Vor Frue Villa og fra 1983-87 var hun i en liten kommunitet i Albachten / Tyskland. 
Der hadde hun forskjellige oppgaver og bidro også med sin vakre stemme i menighetens sangkor og som aktiv menighetsmedlem. Fra 1987 til 1992 hadde hun sin oppgave i Porsgrunn som priorinne. I 1992 flyttet sr. Tarcisia til St. Joseph Søstrenes Hjem på Grefsen. Der hadde hun ansvar for resepsjonen.

Til tross for sin høye alder på 93 år er sr. Tarcisia fremdeles hendig og lett på fot. Hun liker å gå i byen for å gjøre små ærender for andre og seg selv. I sitt aktive liv som røntgensykepleier var hun meget avholdt, både av pasienter og ansatte. Hun har en blid og lett tilgjengelig natur, og tar seg selv ikke så høytidelig. Hun liker å være blant mennesker både barn, ungdom og voksne.

Da sr. Tarcisia sluttet på Vår Frue Hospital deltok hun i et kurs i rosemaling. Det er tydelig at hun har store kunstneriske evner og hun liker å glede andre med sine kunstverk. Kunst og musikk er hun meget interessert i og hennes gode sangstemme har vært til glede for flere kor. Å feire 70 år løftejubileum, er vel et uttrykk for trofasthet, både fra Guds side og fra sr. Tarcisias side. Selv med sine 93 år er hun fortsatt trofast med i felles bønn og messe hver dag. Tilbedelse av Jesus Kristus i Alterets sakrament har alltid vært hennes store andaktsform allerede som barn. Salme 23 er hun meget glad i! Og Herren er hennes støtte og stav også nå i sin høye alder. Hun gleder Gud og sine medsøstre med å være iblant oss med en viss ungdommelighet og sjarme. La oss takke Gud for den store nåde han viser henne og oss alle hver dag.